altinayproje@gmail.com +90 535 976 86 56

BETONARME EV

Beton; İnşaat işlerinde kullanılan su, çimento, kum malzemelerinin karıştırılıp dondurulması ile ortaya çıkan birleşimdir.

Betonarme; Çelik ve betonun bir arada kullanılması ile oluşturulan ve oldukça dirençli olan yapıdır. Betonarme yapılarda çelik ve betonun beraber kullanılmasının gerekli sebepleri vardır. Bunlar;

  • Çelik, yapıda oluşan çekme gerilmesine direnç oluşturmak için kullanılır
  • Beton ise yapıda oluşan basıncın oluşturduğu gerilime karşı kullanılan bir yapı malzemesidir.

"Verdiğimiz Hizmetlerle Temelden Çatıya Evinizi Yenilikçi Tasarımlarla Dizayn Ediyoruz."

BETONARME YAPILARIN ÖZELLİKLERİ

Betonarme yapılarda çelik ve betonun birlikte kullanılması çekme, basınç ve gerilme gibi kuvvetlere karşı yapıyı dirençli tutmak içindir. Özellikle bu iki yapı malzemesinin kullanılması belirli sebeplere dayanmaktadır. İlk olarak beton, yapıda oluşan basınca karşı çok kuvvetlidir.
Bu basıncın karşılanmasında oldukça büyük bir direnç göstermektedir. Fakat çekme gerilmelerini karşılamada bu kadar faydalı değildir.
Dolayısıyla bu çekme gerilimini karşılamak için yapıda kullanılan betonun içine çelik konularak bütün çekme gerilimleri karşılanmış olur. Dolayısıyla betonda meydana gelen çatlakların bu durumda pek önemi kalmamaktadır çünkü çelik gereken direnci göstermektedir. Netice itibarıyla betonarme yapılarda beton kullanılarak çeliğin zayıflıklarının, çelik kullanılarak da betonun zayıflıklarının üstesinden gelinir

BETONARME YAPILARIN AVANTAJLARI

  • Betonarme yapılar diğer yapılara göre oldukça ekonomiktir. Çünkü bu yapıların malzemelerinde kum, çakıl ve su gibi her yerde kolaylıkla bulunabilecek türden malzemeler kullanılır.
  • Betonarme bina yekpare olarak inşa edilir ve bakım maliyeti diğer inşaat tiplerine göre oldukça düşüktür.
  • Betonarme yapı örnekleri kullanım ömrü olarak oldukça dayanıklıdır.
  • Son olarak betonarme yapıların inşaatlarında daha az işçi çalıştığından ekonomik olarak uygundur

VİLLA İŞLEMLERİ

Villa, başka bir yapı ile alakası olmayan, altında ya da üstünde herhangi başka bir komşunun olmadığı tek başına olan evlere verilen isimdir.

Geniş aileler için oldukça ideal olan villalar, daracık sokaklardan, beton yığını şehirlerden uzakta yaşama fırsatı da sunuyor. Hayallerde yaşatılan bahçeli, doğayla iç içe, sıcak ve samimi bir ev modelini tam anlamıyla gerçeğe çeviren villalar sakinlerine özgürce yaşayabilecekleri bir ortam sunar.

VİLLA TASARIM AŞAMALARI

Kusursuz bir villa hayal gibi bir hayatın kapısını aralamanızı sağlar.Villa yapımı pahalı ve oldukça detaylı bir süreçtir. Hayalinizdeki villa nasıl yapılır adım adım öğrenmek ve hataları en aza indirmek için aşağıdaki süreçlerin en azından farkında olmakta fayda bulunmaktadır.

İHTİYAÇLARIN VE BEKLENTİLERİN BELİRLENMESİ

Her türlü inşai faaliyeti gerçekleştirmeden önce yapılması gereken en önemli şey ihtiyaçların ve beklentilerin belirlenmesidir. Bu tespitler bir Tasarım Özeti olarak isimlendirilebilir.
Tasarım özeti yapılacak villanın sahiplerinin hem duygusal, hem mantıksal kararlarını içermeli projeyi hayata geçirecek ekiplere yol gösterici olmalıdır. Villa yapımı ile ilgili temel hedefler Tasarım Özetinde yer almalıdır.
Ailenin yapısı, yaşam ve kullanım alışkanlıkları, açık ve kapalı alan kullanım amaçları, oda sayısı, hangi fonksiyonların yer alacağı, dekorasyona dair beklentiler, maddi imkanların tespiti, işin tamamlanması için tanınabilecek süre, teknik donanımlar, yaşamak istenilen bölge, çocukların ihtiyaçları, daha sonra gerekebilecek ilaveler, yatırım amaçlı yapılabilecek işlemler vb gibi birçok konu Tasarım Özeti’nde yer almalı ve yol gösterici olmalıdır. İhtiyaçların ve beklentilerin doğru ve gerçekçi bir şekilde yer aldığı tasarım özeti sürecin ilerleyen aşamalarında bir çok noktada yol gösterici olacaktır.

LOKASYON TESPİTİ

Villa sahibi olarak hangi bölgede ve nasıl bir çevrede yaşamak arzu ediliyorsa buna uygun bir lokasyon seçiminden daha doğal bir şey olamaz. Villa yaşantısı çok kişisel bir seçimdir. Kişisel seçimler her ne kadar sorgulaması ve mantıklı olarak değerlendirmesi zor olsa da özellikle mühendislerin bu konuda villa sahibi olmak isteyen müşterilerine lokasyon ile ilgili konularda akılcı tavsiyelerde bulunması sonradan yaşanabilecek olumsuzlukların ve pişmanlıkların önüne geçmek için gereklidir.
Lokasyon seçimi yapılırken bölgenin sadece bugünkü durumu değil yarını da incelenmeli, bölgede hayata geçirilecek projeler bölge planları taranarak öğrenilmelidir. Ulaşım imkanları, sosyal donatılar, alt yapı, çevre düzeni gibi etmenler göz önünde bulundurulmalıdır. Lokasyon başlığı aynı zamanda seçilecek arsanın özelliklerini de değerlendirmeyi gerekli kılabilir. Arsanın az yada çok eğimli olması hayali kurulan villanın yapımına etki edecek önemli bir etmendir. Bunun yanında arsanın biçimi üzerine yapılacak yapıyı doğrudan etkileyecektir. Bu nedenlerle lokasyona kesin karar vermeden önce villa konusunda uzman bir mühendisten destek almakta büyük fayda bulunmaktadır.

BÜTÇE

Villa yapımı zaman ve maliyet olarak zor bir iştir. İşin zaman maliyetini de hesaba kattığımızda toplam maliyet ilk etapta düşünülen yada hedeflenen bütçeyi aşabilir. Villa yapımı normal bir apartman dairesinin yapımına göre birçok nedenden ötürü birim alan başına daha fazla maliyet içermektedir. Bu nedenle bütçeyi doğru tespit etmek ve nakit akışını iyi planlamak önemlidir. Bu sayede istenen kalite ve sürede hayali kurulan villa yaşantısına geçmek en az sorunla mümkün olabilecektir. İşin her safhasında harcanması gereken bütçeyi işin en başında tespit ederek nakit akış tablolarını hazırlamak yapılması gereken önemli bir çalışmadır. Villa yapımı kişisel bir konu olduğu ve karar verici sayısı fazla olmadığı için süreç içinde ticari bir gayrimenkul yatırımına göre daha esnek olma şansı elbette ki vardır. Ancak doğru seçilmiş bir proje ekibi villa sahibinin bütçesini onun kadar düşünmeli ve gerekli uyarıları her aşamada yapabilecek donanımda olmalıdır.

MİMARİ VE İÇ MİMARİ TASARIM

Hayalindeki villayı yapmaya karar verdiğinde birçok insanın ilk işi muhtemelen çeşitli platformlarda kendi beğenisine uygun villa tasarımlarını ve projelerini incelemek olur. Bundan daha doğal bir şey yoktur herhalde. Villanızı yapmaya karar verdiğinizde projeyi gerçekleştirmekteki en büyük yardımcınız mimarınız olacaktır. Mimarınızı doğru seçmek bu süreçteki en önemli kararlarınızdan birisidir. Mimarla kuracağınız iyi ilişki kendini doğrudan villanızda kalite olarak gösterecektir. Sizi iyi anlayan, dinleyen ve profesyonel tavsiyelerini her koşulda esirgemeden sunan bir mimarla çalışmak süreci son derece keyifli bir hale getirebilecektir. Mimarınızdan hiçbir bilgiyi saklamamalı, hayalinizdeki evi anlamasına yardımcı olmalısınız. Mimari tasarım sürecinde ilk etapta plan şemaları ve çeşitli görsel görünüş çalışmaları ile hayalinizdeki yuvanın taslakları ortaya çıkmaya başlar. Bu ilk süreçte yapılacak doğru ve içten yönlendirmeler sonraki süreçlerde detay projeleri hazırlanırken dikkatle göz önünde bulundurulacak taleplere dönüşecektir. Hem yerleşim ve planlama kararları, hem cephe ve görünüş kararları hem de villanın iç mekan dekorasyon tasarımları bir bütünlük içinde ele alınmalıdır. Plan, cephe ve dekorasyon çalışmaları birbirinden kopmadan eş zamanlı yürütülmelidir. Ev sahibi olarak mimara ihtiyaçlarınızı, bütçenizi ve zaman kısıtlarınızı en uygun şekilde aktarmanız çalışma sürecini oldukça kolaylaştıracaktır.

MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİ

Mimari ve iç mimari tasarım süreci mühendislik çözümlerinden bağımsız düşünülmemelidir. Yapının taşıyıcı sistemi, ısıtma-soğutma-havalandırma sistemleri, sıhhi tesisatları, elektrik ve aydınlatma şebekeleri gibi birçok konunun da mimari tasarımla uyumlu olarak geliştirilmesi gerekmektedir. Mühendislik çözümleri sadece yapım aşamasını düşünerek değil, kullanım sürecini de göz önünde bulundurarak seçilmelidir. Uzun vadede en az sorun çıkaracak, kullanım maliyeti düşük, dayanıklı sistemler seçmek villa hayatınızın keyfine keyif katacaktır.

RESMİ İŞLEMLERİN YÜRÜTÜLMESİ

Her gayrimenkul projesi gibi özel villanızın da hayata geçirilmesinden önce yapılması gereken resmi işlemler bulunmaktadır. Tapu sicil müdürlüğü, tapu kadastro müdürlüğü, imar ve şehircilik müdürlüğü, yapı denetim şirketi, elektrik-gaz-su ve kanalizasyon-telefon vb. birçok kuruluşa başvuruda bulunmak gerekecektir. Her kuruluşun kendi standartları ve öncelikleri olduğundan bazen süreçler ne yazık ki saç-baş yoldurabilecek kadar uzayabilmekte yada karmaşıklaşabilmektedir. Bu nedenle resmi işlemlerin yürütülmesi konusunda işin uzmanlarından destek almak ve bu konuları işin uzmanına bırakmak en doğru yoldur.

KABA YAPI İNŞAATI

Villanızla ilgili tüm gerekli resmi işlemleri tamamladınız, hayalinizdeki projeyi mimarınızla birlikte tasarladınız ve artık sıra sahaya çıkmaya geldi. İnşaat aşamasındaki ilk safha, eğer prefabrikasyona yönelik bir tasarım yok ise, arsanın düzenlenmesi ile ilgilidir. Parsel herhangi bir yola bağlanmıyorsa öncelikle parsele ulaşabilmek ve çalışabilmek için toprak yada mıcırdan da olsa bir yol düzenlenmesi ve şantiye kurulumu gerekmektedir. Müstakil villa inşaatları genel olarak çok büyük olmadığından bu konular sorunsuz geçilebilir. Ardından, hafriyat (kazı)-dolgu ve gerekli ise iksa-kazık işleri yapılır. Bu işlemlerden sonra temel ve perdeler, taşıyıcı sistem, bölme duvarlar, tesisat alt yapısı, bahçe perdeleri ve setleri, havuz perdeleri, istinat duvarları, şaftlar-rezervasyonlar, çatı konstrüksiyonu vb gibi ana yapısal kısımlar inşa edilir. Ağırlıklı olarak betonarme karkas sistemler kullanılmakla birlikte müstakil villa projelerinde ahşap, çelik yada taş mimarisi ile kaba yapıyı inşa etmek de oldukça estetik sonuçlar veren çözümlerdir.

İNCE YAPI İNŞAATI

Bu aşama adından da anlaşılacağı üzere dekoratif unsurları ve detay işlemleri içerir. Banyo, tuvalet, mutfak gibi ıslak mekanların donatılması, zemin, duvar, tavan kaplamaları; sabit ve hareketli mobilyalar, çatı ve cephe kaplamaları gibi mimariyi gösteren unsurlar ince yapı inşaatı unsurlarıdır. İnce yapı inşası seçilecek malzemelere göre çok büyük maliyet farklılıkları yaratabilir. Villa yapımı sırasında yapı sahibinin arzu ettiği mimari tarz ve karakter seçilecek malzemeler ve uygulamalar üzerinden hayat bulur. Bu noktada önemli bir diğer unsur da uygulamayı yapacak grupların arzu edilen kalite seviyesinde işlerini doğru yapabilecek adaylar arasından seçilmesidir. Projeyi yönetecek mimarın tecrübesi villa sahipleri açısından hayallerindeki yuvaya kavuşmalarında hayati önem taşır.

İLETİŞİM

Adres:

Şair Nabi Mahallesi
210. Sokak
No:10/2
Haliliye/Şanlıurfa/Türkiye

Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cuma: 08:30-18:00
Cumartesi:08:30-13:00

Email:

altinayproje@gmail.com

Telefon:

Altınay GYO
(Merkez Ofis)
+90 (414) 314 66 88
İrfan DAĞ
(İnşaat Birim Sorumlusu)
+90 (535) 976 86 56